The Cloverhearts poprvé v ČR!

The Cloverhearts poprvé v ČR!
Brno/Praha

Australsko – italská celtic punková kapela The Cloverhearts v rámci své St. Patrick's Tour poprvé navštívila Česko, a to hned s dvěma zastávkami. Kapela s australským frontmanem Samem Cooperem navštívila Metro Music Bar v Brně a legendární Klub 007 na pražském Strahově. Na obou koncertech je doprovodila pražská kapela Foggy Dude.
V pátek 18.3., jeden den po sv. Patriku, proběhla brněnská show v Metro Music Baru.
Den poté, v sobotu 19.3., se konal koncert na domácí půdě předskakujících Foggy Dude v Klubu 007. 
Ať už bylo hlediště zaplněné více či méně, obě kapely si vystoupení viditelně užívaly. Foggy Dude se svým 7mi-členým obsazením čítali kromě klasických nástrojů jako bicí, baskytara, elektrická kytara také akustickou kytaru, mandolínu, housle a irskou flétnu střídající se s akordeonem. Folk-punkově laděné písně prokládané klasickými jigy a reely publikum přivedly do té správné nálady, kde Guinness a whiskey tekly proudem. Při písních jako Fight Pit nebo třeba Pub 10, která je o jejich oblíbené strahovské hospodě, nechybělo ani pogo.
Jako intro před příchodem The Cloverhearts na scénu se klubem rozezněla "shitty flute" verze titulní písně k filmu Titanic, která na upoutání pozornosti zafungovala naprosto skvěle. Vzápětí kapela rozjela energickou show a jakmile vběhl na pódium frontman, bylo jasné, že o zábavu bude postaráno. Skladby jako Drinking Songs, Fuck Trains In Italia a další nenechaly nikoho v klidu a pogo jelo téměř od začátku do konce. Zkrátka kapela, která by se asi nejlépe definovala jako něco mezi Dropkick Murphys a Green Day, má prostě grády. Navíc i komunikace s publikem stála za to... Například před zahráním jejich nově vydaného singlu You've Got A Friend, zpěvák vždy vybral dvě osoby z publika, které symbolicky seznámil. Bylo vidět, že Sam Cooper, který mimo jiné působil několik let i ve slavných kapelách v Singapuru (např. Pug Jelly), umí hrát jak pro tisícové davy, tak v malých klubech.
Foto report zde – proklik
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10225127500589177&type=3

Autor: Alan zveřejněno: 28.3.2022 přečteno: 37×