Rozhovor se skupinou GangstaSKA

Rozhovor se skupinou GangstaSKA
Ska z MilevSKA

Alan – Ahoj, klasická otázka. Kdo jste odkud jste a co hrajete.

Káťa – Ahoj, jsme šestičlenná partanarkomanů a budižničemů z Milevska, kteří si sem tam brnknou na nějaké hudební nástroje. Říkáme si GangstaSKA a hrajeme ska-punk.


Alan – Kdy jste vznikli a jak dlouho hrajete? Máte ucelenou sestavu, nebo se stále hledáte?
Káťa – Vznikli jsme koncem roku 2015, to jsme hráli převážně jen pro sebe a po několika měsících ve zkušebně jsme začali cestovat a hrát pro lidi, téměř pro celé České republice. Už dlouhou dobu se naše sestava nemění, tak jsme se snad našli. 


Alan – Představ nám skupinu. Kdo hraje na jaký nástroj? A lidé z kapely ještě hrají v jiných kapelách.
Káťa – Jak už víte, je nás šest + houpací kůň (Gangsta Horse), který je naším maskotem. Máme dva dechové nástroje, na trubku hraje Adam Volf a na saxofon Pavel Benda. Za bicíma vždy sedí Michal Weber, který není jenom naším bubeníkem, a pokud dobře vím, je jediný z nás, kdo hraje ještě v jiné kapele. Filip Čáp je v roli kytaristy a doprovodného zpěváka. Na baskytaru hraje Ondřej Kubeš. Poslední osobou našeho gangu jsem já, Kateřina Stehlíková, zpěvačka. 


Alan – Co se týče hudebního zaměření. Máte napsáno rock punk. No řekněme že hrajete spíše SKA, s prvky punk. Pokud nejste hodně známá kapela. Příkladně 100 zvířat. Tak zase Ska není až tak vyhledávaný žánr v Česku. Kolik máte koncertů přibližně do roka?
Káťa – Za rok 2017 jsme odehráli několik desítek koncertů, přesně si to už nepamatuji. Na tento rok už nějaké akce potvrzené máme a o spoustě dalších jednáme. Takže jich určitě ještě pár přibude. Budeme hrát třeba na Open air Music fest Přeštěnice, Žižkovská noc, Písecké slavnosti atd. 


Alan – Loni (2017) jste se objevili na výběru Historky z podsvětí. Jak jste se k této možnosti dostali?

Káťa - Každá píseň má v sobě kus pořádného gangstera, nějaká jeho životní story a nápad přišel sám. Proto také název Historky z podsvětí. Album jsme si vydávali sami na vlastní náklady, možností moc nebylo.


Alan – Skladbu na tomto výběru máte Gangsterská. Vydavatel kompilace si tuto skladbu vybral sám, nebo jste ji vybrali sami? Jak tomu bylo?

Káťa – Bylo tomu tak, že si všechno řídíme podle svého, takže to co tam je, jsme si vybrali my. 


Alan – V tom samém roce 2017, v létě vydáváte první singl kde jsou dvě skladby. Tento singl je předzvěst dlouhohrající desky?

Káťa – Přesně tak, všechny skladby jsme už hráli na různých akcích, protože jsme jako začínající kapela neměli tak velký repertoár. V podstatě jsme chtěli fanouškům dát k CD ještě nějaký bonus a tak jsme se rozhodli pro Singl. Další desku připravujeme, v tuto chvíli z ní máme pořádně secvičeno jen pár songů, ale myslím že to bude rozhodně stát za to.


Alan – Skladeb máte více, proč singl byl jen se dvěma skladbama?
Káťa - Jak jsem již říkala, chtěli jsme odměnit naše fanoušky za skvělou podporu a možná i vlastně tak trochu doplnit naše Historky z podsvětí.


Alan – Tento singl jste nahrávali kde, jak dlouho? A řekněte nám více kolem nahrávání?
Káťa - nahrávali jsme ho u našeho kamaráda Martina Maredy v Táboře. Nahrávání bylo rozkouskováno do půl roku. To ale neznamená, že bychom celý půlrok nedělali nic jiného. Spíš jsme hledali volné dny a víkendy jak my, tak Martin. Část písniček nahrávali naši úplně původní členové - Víťa Polívka a Jakub Prokop. Ti ale z různých důvodů v průběhu odešli, takže přes polovinu písniček jsme již dohrávali v naší aktuální sestavě. Jinak nahrávání probíhalo naprosto v pohodě a uvolněně.


Alan – Kolik máte videoklipů? Video prezentací? A na jaké skladby klipy máte?

Káťa – Videoklipy máme na dvě skladby a to Gangsterska a Lajk, na třetí zbývá už jenom čekat, začali jsme točit na píseň Úchyl(ka). Rozhodně je se na co těšit. Na našem youtube kanálu pak najdete mnoho dalších videí z koncertů. Máme v plánu udělat ještě mnoho videoklipů, alespoň na některé písně z našeho prvního CD „Historky z podsvětí“, buď to vyjde a nebo ne. 


Alan – Kdo klipy točil a opět popište perepetie kolem natáčení?
Káťa – Videoklip Gangsterská točil Vojtěch Šobek, vše probíhalo v naprosté pohodě. Měli jsme jasný plán a toho jsme se také drželi. Druhý videoklip točil Tomáš Dušek, což byla písnička Lajk. Toto natáčení bylo trochu chaotické, hodně lidí a každý měl svoje nápady a přání, takže se točilo co nás zrovna napadlo. S videoklipem jsme ale nakonec velmi spokojení. 


Alan – Pokud chcete, můžete napsat i nějaké vtipné zážitky z natáčení?

Káťa - Kromě pár zakopnutí o povalující se kabely a s tím spojené nadávky si na nic nevzpomínám. 
Stalo se to během natáčení tolikrát, že to nebylo už ani vtipné.


Alan – Díky za rozhovor.
G – My také, čau.


http://www.gangstaska.cz
www.bandzone.cz/gangstaska
www.facebook.com/gangstaska

Autor: Alan zveřejněno: 19.3.2018 přečteno: 23×