rozhovor s Percival

rozhovor s Percival
folklor metal Polsko

Ahoj
Alan - Díky že jste nám poskytli rozhovor.
M - Dobrý den! Jsme rádi.
K -  Dobrý den!

Alan - Kdo jsi a kdo odpovídá na otázky?
K -  Jsem Katarzyna ...
M -  a já jsem Mikołąj. Jsme skupina PERCIVAL a pravděpodobně nás znáte díky naší spolupráci s CD Projekt RED při tvorbě soundtracku pro hru Witcher 3.
K - Nejsme typická kapela, protože máme mnoho hudebních projektů v jednom. Hrajeme historickou slovanskou hudbu jako Percival, hrajeme folk metalovou hudbu jako Percival Schuttenbach a máme také Wild Hunt Live show, kde prezentujeme hudbu známou ze Zaklínače III – jde o hru.

Alan - Kolikrát jste hráli v České republice?
K -  Hodněkrát. Žijeme kousek od hranic s Čr, takže často navštěvujeme.
M - Letos jsme hráli na festivalu Blavicon - Witcher v Táboře, v rámci našeho jarního turné Percival jsme hráli jednu show v Praze. V minulosti jsme se zúčastnili některých historických festivalů v České republice, takže ano, je toho hodně.
K - A brzy budeme hrát v Brně na představení Game Access s projektem Wild Hunt Live, hodně se na tuto akci těšíme.

Alan - Kde vás můžeme najít?
M - Prosím, sledujte nás na Facebooku (Percival Schuttenbach), na Instagramu (@percivalwhl, @ mikołajrybacki, @katarzyna_cello), máme také naše webové stránky www.percival.pl a máme také náš internetový obchod, kde si můžete zakoupit naše CD, a mnohem více.
K - Přihlaste se prosím také k odběru našeho kanálu na YouTube - téměř každý týden vydáváme nové video: hudební videa, Q & As a další. Máme vlastní show "Don't you shoot that!" kde ukážeme naše hudební životy a brzy se chystáme přidat první epizodu třetí série. Víme, že se na něj mnoho lidí těší. Game (skladby do hry)

Alan - Kdyby měl někdo zájem o vaše koncerty v České republice, jak by vás měli kontaktovat?
K -  Jak jsme se zmínili dříve, velmi brzy (26. května) budeme na velkém vystoupení v Brně s hrou Game Hunt. Bude to radost pro všechny Witcherovy fanoušky. Vystoupení je kombinací krásné hudby, skvělých světel, nádherných tanečních a akrobatických představení a videoprojekcí s fragmenty hry Witcher. Určitě stojí za to vidět.
M - Rozhodně chceme přijet do České republiky častěji a přijedeme. Ve vaší zemi máme stále více fanoušků.

Alan - Jaké je vaše poslední album a co plánujete do budoucna?
K - Máme spoustu zajímavých plánů - koncertní turné, nové show, nová alba se všemi našimi projekty. Máme mnoho, mnoho nápadů a obvykle není dost času, aby se to všechno stalo v brzké době. Ale děláme, aby to bylo dotažený.
M - Co se týče našeho posledního alba, letos jsme vydali dvě: Slava III s projektem Percival - písně West Slavs, druhým je "Dzikie Pola", nejnovější album folk metalu Percival Schuttenbach. Oba jsou skvělí :) Dali jsme spoustu práce do jejich přípravy a jsme s výsledky spokojeni. Teď plánujeme nová alba, nemáme čas na odpočinek.

Alan - Kde v Čechách jste nejraději hráli?
K - Zatím jsme hráli hlavně v Brně a Praze a musíme říci, že obě jsou skvělí. Diváci nám vždy dávají velmi vřelé přijetí a hrát pro ně je čistá radost. Bylo by tedy těžké říct, které z nich je lepší.
M - Jsme velmi rádi, že jsme mohli přijet, a zahrát si pro naše fanoušky v České republice a nemůžeme se dočkat, až budeme hrát v Divadle - Hunt Live - v Brně.

Alan - Máte nějaký oblíbený festival?
K - Myslíte festival, kde jsme hráli, nebo jen festival obecně? Také historický festival nebo metalový festival? Protože jsou to úplně jiné druhy festivalů a hráli jsme na obou. Je tu tolik skvělých festivalů, je těžké vybrat jeden.
M -  Pokud jde o historické festivaly, festival Slovanů a Vikingů ve Wolinu je pravděpodobně jedním z našich nejoblíbenějších, protože především je to největší festival v Polsku, dokonce i v této části Evropy, takže je to nejpůsobivější, ale také proto, že tam chodíme a hrajeme každý rok, téměř 15 let.

Alan - A v zahraničí? máte nějaký oblíbený festival nebo klub?
K – Nemyslím si, že máme nějaký oblíbený klub v jakékoli zahraniční zemi. Nehráli jsme ještě moc koncertů v zahraničí, abychom měli oblíbený klub.
M - Když mluvíme o festivalech, máme pár kde bychom rádi hráli, určitě Brutal Assault v České republice, Wacken v Německu a nejbláznivější - 70 000 tun metalu - největší pařba na světě. Byloby ůžasné tam zahrát.

Alan - Znáte nějaké české muzikanty nebo kapely?
K - Jo, několik. Moje nejoblíbenější kapela z České republiky je SSOGE (Silent Stream of Godless Elegy), hrají opravdu krásnou, velmi unikátní hudbu. Čas od času se scházíme ve stejném klubu, a jsme stejně nalazeni.
M -  Další kapela, kterou známe jsou Cruadalach. Známe také Helenu Vondráčkovou i Karla Gotta: Také -123 minut - nejsme si jisti, jak vyslovit jméno :) Byli jsme na jejich koncertu už dávno a byli jsme opravdu ohromeni.

Alan - Vadilo by ti spolupracovat s nějakým českým interpertem, a jestli ano s kým?
M - Ano, proč ne. Nemáme na mysli nikoho konkrétního, ale pokud existuje příležitost (a čas!), Rádi bychom to udělali. Jsme velmi otevřeni pro spolupráci.
K - V minulosti jsme již spolupracovali s českými umělci. Na našem albu "Svantevit" jsou našimi hosty Jan Vrobel, bývalý zpěvák Cruadalachu a Pavel Zouhar, bývalý houslista SSOGE. Nahráli jsme také několik vokálů pro jedno z alb Cruadalach.

Alan - Jste na scéně dlouho. Máte nějaký nesplněný hudební sen?
M - No, pořád na tom pracujeme, na našem hudebním snu pracujeme už 20 let. Naším hlavním snem, naším hlavním cílem je jen to, abychom mohli žít to, co milujeme - což je vytváření a hraní hudby - a to bez jakýchkoliv omezení.
K - Nemyslím si, že je konec cesty. Musíme jít dál a nejspíš nikdy nedosáhneme bodu, kdy můžeme říct - ok, to je ono, jsme tady, dosáhli jsme všeho, co jsme chtěli, naše mise je kompletní. Milujeme tuto cestu a vizi neustálého pokroku, ale také milujeme to, čeho jsme již dosáhli a co máme. Spolupracujeme s velkými hudebníky, máme spoustu skvělých vystoupení, stále rosteme, máme velké plány do budoucna. Cítíme, že všechny nejlepší věci jsou stále před námi.

Alan - Jaké 3 skladby chtějí lidé slyšet na koncertech? a jaký je váš názor?
K - Záleží na tom. Máme tři různé hudební projekty a v každém z nich hrajeme jiný repertoár. Kde jsou některé písně, které lidé mají rádi nejvíce, nejsme si vždy jisti, proč se jim líbí tyto konkrétní písně, ale my s tím nesouhlasíme a prostě je hrajeme na našich vystoupení a bavíme se.
M - Některé naše písničky jsou populární díky hře Witcher, to je zřejmé. Hrajeme je na všech koncertech s každým projektem - jako Sargon (což je "Stříbro pro monstra") nebo "Lazare (" Ocel pro lidi ").

Alan - Jaké jsou vaše oblíbené 3 skladby od vás?
K - Oh, otázky jsou příliš těžké, určitě. Píšeme písně už 20 let a máme jich spoustu. Nemohu si vybrat jen 3 oblíbené skladby, dokonce ani 10 oblíbených písní. To je nemožné! Mám je ráda a ráda je hraju všechny.
M - Je vždy příjemné hrát nejnovější písně z nejnovějších alb – jsou svěží a vzrušující a nemůžeme je odehrát všechny. Ale na druhou stranu, někdy se dostáváme k našemu staršímu repertoáru, k písním, které jsme nehráli už léta, a také je máme hodně rádi. Jsme sentimentální ohledně všech našich písní.

Alan - Co chceš říct svým fanouškům v české republice?
K - Děkujeme za podporu, jste skvělí! Milujeme Vás čeští lidé a milujeme pro vás hrát! Doufáme, že pro vás budeme hrát tak často, jak je to možné!
M - Ano, hra pro vás je čistá radost. Uvidíme se v Brně :)

members of the band : 
Mikołaj Rybacki
Katarzyna Bromirska

website:
www.percival.pl


Facebook:
FB/PercivalSchuttenbach

Instagram:
@percivalwhl
@katarzyna_cello
@mikolajrybacki

Autor: Alan zveřejněno: 22.5.2019 přečteno: 10×