rozhovor s Mr. Necrocock

rozhovor s Mr. Necrocock
připravujem nové album

Richard - Zdravím Tě, mistře Necrococku !!! Co tvoříš v těchto předprázdninových dnech? Mému oku neušla zmínka o přípravě Detektivního alba. 
Necrocock - Ahoj. Bezuzdně skotačím v rozbujelé přírodě. Sbírám a suším byliny, užívám si milostných pikniků na utajených lesních mýtinách, připravuju se na svatojánskou noc, na let balónem a přitom  stále komponuju a pracuju na nových skladbách. Je to detektivka z Křivoklátska, kam si mě pozvou na vyšetřování vraždy zubaře. Úmrtí začíná přibývat, já však v Amalíně, kde měl zubař ambulanci potkávám dívku, do které se zamilovávám a vyšetřování flákám. Na prohlídkách místa činu se vždy někam zašijeme a místo šetření vražd se v blízkosti hnijících mrtvol raději věnujeme mrouskání a sex. hrátkám. Příběh je ale složitější a je dost mysteriózní. Měníme se občas v obojživelníky a během jedné noční plavby dojde u Skryjí k početí nevídané bytosti. Je to místopisná mysteriózní, vyšetřovací, poetická, zamilovaná detektivka.

Richard - Opět se tedy bude jednat o velké mistrovo dílo. To většina fanoušků  určitě ocení. Kde a s kým nahráváš hudbu?
Necrocock - Všechna má alba nahrávám ve svém Gummi Studiu Y, v podkroví Necrocock vily.  Když mám všechny skladby hotové, přijede ke mně z Karlštejna  Sambár, který mi do věcí nahraje svou basu. Některý věci mi nabouchává Morfeus a jiný  Honza Kapák ve svém Hellsoundu. Pak ke mně začne dojíždět Pavel Marcel, který mnou předmíchané věci domíchá a zmasteruje. Tenhle proces je neměnný celá dlouhá léta.

Richard - Na kdy plánuješ vydání nového alba? 
Necrocock - Na podzim 2018.

Richard - Budeš využívat nějakou vydavatelskou firmu?
Necrocock - Kdepak. Všechno vydávám pod hlavičkou svého GummiStudia Y.

 
Richard - Připravíš fanouškům i nějaký lechtivý klip, případně klipy? 
Necrocock - Rozhodně. Momentálně hledám nějakou vhodnou ponornou řeku, kde by se nechalo natáčet.

Richard - Hledáš v České kotlině, anebo někde v exotickém světě, kam často jezdíš?
Necrocock - Celý příběh je z křivoklátska, tak hledám v Čechách.

Richard - Co Tě, Mistře Necrococku, inspirovalo k myšlence tvorby detektivního alba? Jen Tvá bezbřehá fantazie, anebo čerpáš ze skutečných příběhů, které do sebe zapleteš a vytvoříš tím úplně nový příběh/y?
Necrocock - Mám rád atmosféru starých Českých detektivek, tak jsem si chtěl něco podobného vytvořit. Během tvorby jsem neměl vymyšlený žádný děj, motiv vražd, vraha, vůbec nic. Skládal jsem si písničky jako jednotlivé nálady a příběhy v nichž jsem často zklouzával do mysteriózna až najednou teď jsem zjistil, že to do sebe začíná všechno zapadat a dávat smysl.

Richard - Uvidíme Tě někdy naživo?
Necrocock - Možná někde v lese, nebo na nudapláži. Svět je malej.

Richard - Žiješ vlastně takový bohémský život, který Tě inspiruje k umělecké tvorbě a vytěžuje Tě prakticky maximálně. Věrní fanoušci však vědí, že jsi svou uměleckou kariéru začal před více jak 30 lety v kultovní kapele Master´s Hammer. Ovlivnila Tě tato kapela ve Tvém umění hodně, anebo šlo jen o prvotní krůček v umělecké dráze?
Necrocock - Ovlivnila mě samozřejmě strašně moc a to ve všem.

Richard - Vzpomínáš rád na zařátky v Master´s Hammer a na období po revoluci, kdy na vás chodilo stovky lidí?
Necrocock - No jasně, byly to skvělý časy. Taková doba se už nikdy nevrátí. Maximální svoboda, nekonečné mejdany, průnik pornografie na náš trh, sex.revoluce, otevření hranic. Tehdy mě ještě jakžtakž bavilo koncertovat, tak jsem si tu jízdu parádně užíval.

Richard - Jsi v kontaktu i s fanoušky Master´s Hammer?
Necrocock - Jasně, píšou mi. I když nekoncertuji, jsem stále součástí MH. Srandovní je, že mi teď spousta jihoamerických fanoušků píše děkovné zprávy, jak jsou šťastni že se se mnou mohli po koncertě v rámci jihoam.turné sejít, dát pivo, nebo mě všelijak chválí za živý výkon a jsou pak děsně překvapeni, když jim řeknu, že jsem tam vůbec nebyl :)) V tomhle mě Blackosh skvěle zastoupil. Některý fans ho považují za mě :)

Richard - Nelituješ, že s Master´s Hammer nyní necestuješ po všech kontinentech světa? Tour slaví mnoho úspěchů.
Necrocock - Absolutně ne. Musí to beýt děsný utrpení. Za svoje rozhodnutí jsem nesmírně šťastný.

Richard - Zpět ke Tvé tvorbě. Kterého svého alba či nahrávky si nejvíce ceníš?
Necrocock - Žádný album nijak nevyzdvihuji nad ostatní, ale vždy nejvíc miluju to poslední. Myslím, že vrcholu své tvorby dosahuju právě teď svým detektivním albem.

Richard - Nyní obecněji. Sleduješ například Burzum? Varg po návratu z lochu natáčí zajímavé alba, razí zajímavé názory, na YouTube má vlastní kanál kde se dost ostře vyjadřuje k politice atp. Pokud znáš jeho tvorbu, líbí se Ti jeho novinky?
Necrocock - To jde kolem mě. Nesnáším, když se muzikanti serou do politiky, jakékoliv, i když se jedná třeba o politiku třetí říše  . Výjimkou jsou snad jen Laibach, kteří jsou od mala mou srdeční záležitostí.

Richard - Co si myslíš o metalové muzice, která velmi expandovala, dost zkomerčněla a podle mne se už v ní nic moc neděje? Jak vidíš budoucnost tohoto hudebního stylu?
Necrocock - Budoucnost se vůbec neodvažuju předvídat. Svět se zahlcuje sračkama, ať se jedná o jakýkoliv styl. Současný metal mě vůbec nezajímá. Poslouchám jen old school kapely. 

Richard - Mistře Necrococku děkuji za Tvůj čas. Po vydání alba se ozvu a podrobněji ho posluchačům přiblížíme. 
Necrocock - Rádo se stalo, Richarde. Ano, to udělejme. Těším se. Bude to velká věc.

www.necrocockworld.com
http://bandzone.cz/necrocock

Autor: Alan zveřejněno: 20.8.2018 přečteno: 393×