Barbar Punk

Barbar Punk
„Ragnarok“

Barbar Punk - „Ragnarok“ CD 2023 (vlastním nákladem)
Nahráno ve studiu Hostivař v sestavě: Mamut, Horset, Palo, Karlos, Pira. 
Album je patřičně syrové, protože je nahrávané kromě dvou písniček "na živo"- to znamená, že nástroje se nahrávaly zároveň a dodělaly se jen zpěvy. To tomu dodává větší živost. Také aranže k písním se dělaly přes dva roky, takže i na provedení jednotlivých písní je to znát. Navíc jako malý bonus na albu uslyšíte i dudy a klavír! 
Vznik kapely se datuje na přelom letz 2007/2008. Rovnou od prvopočátku si řekla banda že budou chtít hrát tak nějak jinak než je běžné. Takže si vzali to co jim po formě vtipu přišlo nejzajímavější, ano barbar styl. Ač jde o punk, protože kapela má hlavně v oblibě punkovou sekci rockové hudby, tak se setkávám s označením folk-metal. Dobře, i tam byse mohli třeba hodit. Tady se budeme držet vžitého a pravdivého, barbar punk s folk music. Spoustu vtipu, zábavy, ale pravda nejde vždy jen o vtip a zábavu, jsou zde i vážnější témata. Přesto přese všechno zde jde hlavně o zábavu, a to i taneční. A jak na Barbar punk tančit? No přeci jak barbaři, jak je ti libo, meze se nekladou, pokud není tvůj tanec formou agrese vůči dalším tanečníkům. Svíjej se, poguj, dělej striptýz, prostě co tě napadne, hlavně se směj a buď v klidu. Medovinu lej hrdlem a to i pro mě, ale jen tu bez alkoholu. 
„Ragnarok“, poslední album Barbar punk oficiálně vychází v prvních měsících roku 2023, i když venku je o něco dříve. „Ragnarok“ s novou sestavou, jak se říká s novou krví je větší elán, takže (Turbo) To bude pánové jízda, ne je to jízda. Volné prostranství, ohně, rozjásanost – letní festivaly v přímém kontaktu je něco naprosto fajnové. Prostě tahle banda mě baví i s novým albem „Ragnarok“. Vřele doporučuji – doporučuji barbary pozvat na akce kolem ohníčků, ohňů a velkolesních festů.Zde to je prostě sázka na jistotu.

Intro
Ragnarok
Na barbara nemá nikdo
Go ahu
Pytel
Život punkovej
My chceme žít
Bragi a Lucien
Vítr
Jeden běží s batohem

demo "Juch!"
Barbaři táhnou do světa
Na barbara nemá nikdo 
Ragnarok 

http://barbarpunk.com

Autor: Alan zveřejněno: 18.5.2023 přečteno: 28×